Bosna i Hercegovina     | 17.05.2018. 17:02 |

Ugovori sa 13 udruženja boračke populacije sa područja Općine Novi Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Općine Novi Grad SarajevoTajib Delalić danas je potpisao ugovore sa predstavnicima 13 boračkih udruženja sa područja te općine. 

U odnosu na prošlu godinu, odlukom Općinskog vijeća povećan je iznos za ovu stavku, te je Općina izdvojila iz budžeta 200.000 KM, a prema riječima Delalića, na prijedlog Komisije za raspodjelu boračkih sredstava trenutno je raspoređeno 167.900 KM, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

- Već godinama imamo grant za udruženja koja okupljaju boračku populaciju sa područja naše općine. Za ovaj grant raspisuje se javni poziv i na njemu sa svojim projektima i programima mogu učestvovati sva boračka udruženja koja djeluju na Novom Gradu. Nekoliko udruženja zbog svojih trenutno neriješenih statusnih pitanja nisu na spisku, a dio sredstava od ukupnog obezbjeđenog iznosa bit će usmjeren i na druge aktivnosti - kazao je Delalić.

Odluci Općinskog vijeća o raspodjeli ovogodišnjih sredstava prethodilo je usvajanje izvještaja o utrošku prošlogodišnjih sredstava, a u skladu sa potpisanim ugovorom.

Pozitivno mišljenje nadležne službe o utrošku bio je uslov za apliciranje na novi javni poziv.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Novi Grad Sarajevo Osman Đozo istakao je da ova sredstva puno znače za rad i funkcionisanje boračkih udruženja, te da je na udruženjima veliki zadatak očuvanja tekovina i sjećanja na dešavanja i značajne datume, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori za stipendiranje uspješnih sportista, učenika i studenata

Općina Novi Grad Sarajevo - Po 500 KM za još 43 porodice sa blizancima, trećim i više djece

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom