Bosna i Hercegovina     | 17.05.2018. 16:06 |

Pandurević: Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević (SDS) smatra da je dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem.

- To je bio veliki problem i za Srbiju, koja je mnogo bogatija od nas. Ali možemo se iznijeti s tim problemom ukoliko budemo imali sluha Evropske unije kao što je to imala Srbija svojevremeno, kad je imala veliki, ogromni talas. Ovo je već sad zatišje u Srbiji - kazala je Pandurević novinarima u Sarajevu.

Po njenim riječima, uz pomoć međunarodne, prije svega, finansijske pomoći Evropske unije, „ s tim problemom se može iznijeti“.

Predstavnički dom će danas, u nastavku zasjedanja, nakon pauze koja je u toku, razmatrati Informaciju o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u vezi s pitanjem izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koju je pripremilo Vijeće ministara BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta