Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.05.2018. 15:40 |

Tadić na Međunarodnom simpozijumu o kulturnoj diplomatiji u Berlinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić učestvovat će na Međunarodnom simpozijuma o kulturnoj diplomatiji, koji će pod nazivom "Kulturna diplomatija, rješavanje sukoba i izgradnja mira", biti održan od 18. do 20. maja u Berlinu.

Kako je najavljeno, Tadić će održati glavno izlaganje o temi "Moguća načela političkog jezika u funkciji kulturne diplomatije, rješavanja sukoba i izgradnje mira", nakon čega će, u okviru moderirane sesije, odgovarati i na pitanja učesnika simpozijuma.

Ovaj Međunarodni simpozijum, koji svake godine u Berlinu organizira Akademija za kulturnu diplomatiju, najveća je svjetska konferencija u oblasti studija međunarodnih odnosa i kulturne diplomatije. Simpozijum okuplja poznate ličnosti iz oblasti međunarodne politike i akademske zajednice koji se obraćaju interdisciplinarnoj publici, uključujući diplomatske i političke predstavnike, naučnike, akademike, kao i mlade, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Izložba 'Gastarbeiter' o novim iskustvima migracije i savremenim odnosima moći

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Na sajmu turizma u Berlinu predstavljene turističke atrakcije Mostara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'