Najave     | 17.05.2018. 14:31 |

Domaći i stručnjaci iz inozemstva u Sarajevu na simpoziju o hirurgiji nosa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH organizator je internacionalnog simpozija koji će biti održan u petak i subotu u Sarajevu pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Ministarstva zdravlja FBiH.

Teme simpozija su estetska, funkcionalna, rekonstruktivna hirurgija nosa i hirurško (kozmetsko) uljepšavanje nosa.

Organizator najavljuje da će 18. maja (u operacionoj sali poliklinike 'Karabeg') biti urađena dva funkcionalno-estetska operativna zahvata nosa, uz videoprijenos do kongresne dvorane gdje se održava simpozij.

Dolazak na simpozij potvrdili su plastično rekonstruktivni hirurzi, otorinolaringolozi i maksilofacijalni hirurzi iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore. Dolazak su najavili i dermatolozi, stomatolozi, ljekari porodične medicine i opće prakse...

Simpoziju će prisustvovati i studenti sedam medicinskih fakulteta u BiH, bez plaćanja kotizacije i uz mogućnost da prate cijeli program. Studenti će imati priliku i da, u okviru programa pod nazivom "Studentski okrugli sto", razmijene iskustva i naučene lekcije sa nekim od eminentnih stručnjaka i predavača na tom simpoziju, te će nakon toga dobiti i certifikat o prisustvu.

- Simpozij je prilika i za stjecanje novih poznanstva i uspostavljanje kvalitetne regionalne suradnje s ciljem osiguranja dodatnih dobrobiti za pacijente u svim državama, odakle dolaze sudionici – navodi organizator.

Za drugi dan simpozija planirana su predavanja stručnjaka iz BiH i inozemstva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana