Sport     | 17.05.2018. 12:28 |

Prosinečki objavio spisak za mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Na spisku selektora nalaze se:

- golmani: Asmir Begović (Bournemouth), Ibrahim Šehić (Qarabag) i Kenan Pirić (Zrinjski) 
- odbrambeni igrači: Darko Todorović (Sloboda), Ognjen Vranješ (AEK Atina), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa) i Eldar Čivić (Spartak Trnava)
- igrači veznog reda: Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Sarajevo), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor)
- napadači: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Basaksehir), Smail Prevljak (Matttersburg) i Kenan Kodro (Grasshopper).

Na spisku su još tri igrača, Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji će se u susretu sa Crnom Gorom zvanično oprostiti od dresa reprezentacije BiH.

Selektor je naglasio da pripreme reprezentacije počinju 23. maja, a da problem predstavlja povreda Seada Kolašinca. 

- Pripreme za utakmice počinju u nezgodno vrijeme, 23. maja, kada svima završavaju naporna prvenstva. Međutim to je FIFA termin nakon kojeg nećemo imati priliku za mečeve duži period. Kolašinac je povrijeđen, nema ga na spisku i to nam predstavlja problem. Ostali igrači su spremni i zdravi - rekao je selektor.

Osvrnuo se na veliki broj igrača iz Premijer lige BiH koji su pozvani u reprezentaciju. 

- Ne zanima me da li je igrač iz Premijer lige BiH, ako je kvalitetan može igrati za reprezentaciju. Svaka čast mladoj reprezentaciji koja je napravila odličan rezultat. Iz tog tima smo također izabrali igrače za spisak i oni su budućnost Bosne i Hercegovine. U BiH ima dosta talentovanih igrača, neki su u posljednjih nekoliko mjeseci otišli u velike klubove. Sigurno da ovdje ima kvaliteta - ističe Prosinečki. 

Naglašava da je Darko Todorović pozvan jer reprezentacija duže vrijeme ima problem igrača na desnom boku, dok je Stjepan Lončar protiv Meksika pokazao da se radi o talentiranom igraču.

Direktor sektora za sport NSBiH Elmir Pilav je istaknuo da će igrači tokom priprema u Sarajevu trenirati u Trening kampu FK Sarajevo i odigrati jednu pripremnu utakmicu sa Famosom u Hrasnici, a 26. maja će preći u Zenicu.

Reprezentacija BiH će igrati protiv Crne Gore 28. maja na stadionu "Bilino Polje" u Zenici, a 1. juna gostuje Južnoj Koreji u Jeonjuu.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1750/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1hknmY1G_gK1VvW7D44lHwZx8Gon_uNcD?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana