Stranačke aktivnosti     | 16.05.2018. 16:32 |

Saopćenje SDP-a BiH

FENA Saopćenje

SNSD i HDZ, sa svojim satelitima iz DNS-a i HSS-a, jučer su odbili da Dom naroda Parlamenta BiH usvoji izmjene Izbornog zakona, koje se tiču transparentnijeg i poštenijeg izbornog procesa, uvođenjem novih tehnologija u ovaj proces. 

Time su ponovo potvrdili da je za njih izborna krađa na prvom mjestu i da je to njihov Plan A i Plan B, te da su transparentnost i pošteni izborni proces samo nepotrebna kočnica u njihovom nedemokratskom načinu dolaska na vlast. 

Još jednom su se građani imali priliku uvjeriti u srednjovjekovni pogled na svijet osovine Dodik-Čović, koji se spremaju da kidnapuju volju glasača, odbijajući tehnologiju za nadzor koja bi, konačno, omogućila da izborna volja bude u rukama glasača, a ne brojača. 

U tome imaju indirektnu podršku SDA, koja se ogleda u tome što je Vijeće ministara BiH, na čelu sa Denisom Zvizdićem, dalo negativno mišljenje o izmjenama ovog Zakona, čime on očigledno više radi za interes svoje stranke i njenih koalicionih partnera, a ne građana. 

Pozivamo još jednom ove stranke da ne rade u svoju korist, nego u korist građana, kojima moraju omogućiti da svojim demokratskim izborom odluče ko ih želi predstavljati u institucijama. 

Socijaldemokratska partija BiH će i dalje nastaviti da se bori za transparentnost izbornog procesa i biti dio Koalicije za fer i poštene izbore, te još žešće insistirati na uvođenju novih tehnologija u izborni proces, koristeći sva demokratska sredstva i mehanizme.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije