Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 16.05.2018. 14:13 |

Velkoski: Motivisani smo pred derbi sa Željezničarom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - U posljednjem premijerligaškom kolu sezone 2017./18. fudbaleri Sarajeva gostovat će Željezničaru na Grbavici.

Predstojeća utakmica igrat će se u subotu a sarajevski derbi najavio je kapiten 'bordo' kluba Krste Velkoski, kazavši da taj meč ekipa s Koševa dočekuje u dobroj formi i raspoloženju.

- U posljednjim sedmicama smo podigli našu formu i igramo dosta dobro. Uspjeli smo da se vratimo što se tiče kvaliteta naše igre i želja nam je da i posljednju utakmicu u sezoni odigramo na jednom visokom nivou. Iako na papiru možda derbi nema rezultatski značaj, ipak za nas je ova utakmica od velike važnosti i tako ćemo se i postaviti. Ovo je utakmica za prestiž u gradu, mnogo znači našim navijačima i želja nam je da ostvarimo što bolji rezultat - rekao je Velkoski.

Dodao je da je ekipa ovu sezonu odigrala ispod očekivanja i da klub kao što je Sarajevo ne može sebi dozvoliti da ne bude do posljednjeg trenutka kandidat za šampionski trofej.

- Smatram da smo posljednji derbi na Koševu odigrali dobro, da smo bili bliže pobjedi i uoči odlaska na pauzu i pred pripreme za evropske utakmice, dobar rezultat u subotu bi mnogo značio klubu za atmosferu i za samopuzdanje ekipe pred međunarodne nastupe. Imamo priliku u subotu da popravimo utisak iz sezone i nadam se da ćemo to uraditi - naveo je fudbaler, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Kako je istakao, motiva igračima ne manjka.

- Mogu reći da smo stvarno motivisani za utakmicu. Kvalitetno radimo i imamo veliku želju, nadam se da ćemo to i potvrditi u subotu na terenu i sezonu završiti pobjedom - zaključio je Velkoski.

Predstojeći sarajevski derbi na Grbavici igrat će se od 17 sati. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'