Sport     | 16.05.2018. 14:18 |

Otvorene prijave za Sportske igre mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Osme BH Telecom Sportske igre mladih i ove će godine uveseliti mališane i na sportskim terenima napraviti najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine.

Najmlađi bh. sportisti imat će se priliku takmičiti u nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, atletici, odbojci na pijesku, šahu te igri ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije - 2003. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi.

Igre će i ove godine nastaviti projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH koji kroz Igre ima za cilj promociju olimpijskih načela i sporta, kao i zdravog načina života.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne te da se igrati može svako, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

- Iza nas je sedam godina sreće, radosti, novih i starih prijateljstava, simpatija i nezaboravnih trenutaka. Ponosni smo što smo dijelom života gotovo svakog djeteta u Bosni i Hercegovini, a njihova energija i osmijeh je upravo naša snaga za nastavak najljepše sportske priče - rekao je predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović.

U 2018. godini, Igre će u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom u BiH, u šest bh. gradova organizovati takmičenja u "UNIFIED" sportovima gdje će se djevojčice i dječaci sa i bez poteškoća u razvoju, čineći jednu ekipu, boriti za titulu najboljih, te plasman na veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Također, kroz zabavno-edukativne radionice pod nazivom „Moja sportska priča“, djevojčice i dječaci iz Bosne i Hercegovine će imati priliku upoznati prijatelje i ambasadore igara, poslušati njihova dosadašnja iskustva te saznati sve što ih interesuje o njihovim sportskim uzorima.

Igre su u proteklih sedam godina okupile 220.231 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ove godine sportske igre mladih će obići 34 bh. grada, čime će se i broj veselih djevojčica i dječaka povećati.

Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Mirza Teletović te mnogi drugi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo