Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 18.05.2018. 13:32 |

Besplatan ulaz na sve izložbe povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine će povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja omogućiti besplatan ulaz posjetiteljima na sve izložbe u subotu, 19. maja od 10.00 do 24.00 sata.

Osim stalne postavke "Oprostorena intima: Enterijer i eksterijer iz kolekcije Umjetničke galerije BiH", posjetitelji mogu pogledati izložbu "Izgubljena divljina: Grafike Jenny Schmid".

Posjetioci će u sklopu stalne postavke "Oprostorena intima", imati priliku da prisustvuju perfomansu "Intima i prostor" grupe Performa Collective, koja će kroz ne-predstavljački fizički dijalog otkrivati i istraživati intimni prostor i prevoditi različita stanja i emocije koje nastaju u stvarnom vremenu.

Grupu Performa Collective čine Saša Krmpotić, Lidija Lejla Kordić, Victoria Krajina, Sabiha Kapetanović, Alen Kerić, Elma Selman i Thomas Steyaert.

Najmlađa publika će i ove godine imati poseban program. Prijavljeni učesnici će imati priliku da, tokom edukativno-zabavne radionice, na zanimljiv i kreativan način nauče više o grafici i da razgovaraju o zaštiti okoliša, društvenim mrežama i popularnoj kulturi.

Radionica će se održati u sklopu izložbe "Izgubljena divljina". Zbog velikog interesa, prijave za radionicu su od jučer zatvorene, saopćeno je iz Umjetničke galerije BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bogat kulturni program za Noć muzeja u Tomislavgradu

Noć muzeja u Tomislavgradu

ARTsee aplikacija povodom Međunarodne noći muzeja prilagođena za kućnu upotrebu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta