Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 18:22 |

Josip Brkić primio u nastupni posjet veleposlanika Slovačke u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Martina Kaču.

Brkić je izrazio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, veleposlaniku Kači  i poželio uspjeh u radu tijekom diplomatske misije, izrazivši zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i kontinuiranom potporom Slovačke europskim i euroatlantskim integracijama BiH.

Budući da zamjenik ministra Brkić obnaša i funkciju predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, a Veleposlanstvo Slovačke u Sarajevu je kontakt veleposlanstvo NATO-a za BiH, sugovornici su razgovarali o aktivnostima BiH na ispunjenju uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Brkić je zahvalio za kontinuiranu prijateljsku potporu Slovačke euroatlantskim integracijama BiH i izrazio uvjerenje da će uskoro sve članice Alijanse prepoznati značaj koji za sigurnost ima približavanje BiH i regije NATO-u.

Veleposlanik Martin Kačo je istaknuo da građane Slovačke i BiH vežu tradicionalno duge i prijateljske veze, te istaknuo uvjerenje u zajedničku europsku budućnost dviju zemalja. Naglasio je da je Slovačka u skupini zemalja koje smatraju da bi trebalo liberalizirati uvjete iz Tallinna za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) za BiH.

Zamjenik ministra Brkić je zahvalio na pozivu za sudjelovanje na Forumu GLOBSEC 2018, koji će se od 17. do 19. maja održati u Bratislavi i izrazio zadovoljstvo što će ponovno sudjelovati u radu ovog značajnog sigurnosnog foruma, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Brkić: Integracija u EU i unapređenje odnosa s NATO-om prioriteti bh. vanjske politike

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!