Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 17:57 |

Prikupljeno 40.645 KM za edukaciju djece koja pohađaju EDUS programe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Povodom mjeseca aprila koji se širom svijeta obilježava kao mjesec svjesnosti o autizmu, Udruženje "EDUS - Edukacija za sve" je pokrenulo kampanju "Trčim za nekoga sa autizmom" kako bi se prikupila sredstva za opremanje učionica i edukaciju više od 100 mališana koji pohađaju EDUS programe. 

Kampanja je realizirana uz pomoć i podršku Udruženja Marathon Sarajevo, a saradnja između ova dva udruženja je uspostavljena 2017. godine kada je u okviru iste kampanje prikupljeno 15.750 KM.

U znak zahvalnosti plavim trkačima i trkačicama i svima koji su učestvovali u kampanji 14. maja Udruženje EDUS - Edukacija za sve je organizovalo druženje na kojem je objavljen i konačni iznos prikupljenih sredstava u ovogodišnjoj kampanji "Trčim za nekoga sa autizmom".

Prodajom kilometara koje su 22. aprila trčali na "Deksalgin 5K" proljetnoj trci, te doprinosom kompanija koje su se također uključile prikupljeno je 40.645 KM.

Na druženju se prisutnima obratila Nirvana Pištoljević, direktorica Udruženja zahvaljujući se svima na doprinosu, a posebno je istakla da su cijeloj akciji doprinos dala i dva tinejdžera u autističnom spektru.

Naime, svi koji su trčali za nekoga sa autizmom su dobili posebne majice sa crtežom Harrya Lindsaya, a dio velike zajednice plavih trkača bio je i Faris Imamović koji je zajedno sa svojom trenericom Azrom Pašić i Zdenkom Kovačević uspješno istrčao utreku dužine 5 km. Na ime Farisovih kilometara prikupljeno je 1.675 KM za edukaciju djece u EDUS programima.

Faris Imamović je u znak zahvale za učešće dobio crteže djece koja pohađaju EDUS program, a Harry Lindsay specijalno izrađenu majicu sa posvetom.

Prisutni su posjetili učionice i dobili informacije o programima za edukaciju djece sa poteškoćama u razvoju i radu Udruženja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počela ljetna škola za djecu s poteškoćama u razvoju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'