Servisne informacije     | 15.05.2018. 14:20 |

U BiH sutra nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će djelomično biti vedro i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Grmljavina je najizglednija od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno s kišom i pljuskovima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo, Sokolac i Trebinje 16, Bugojno 18, Jajce i Široki Brijeg 19, Bihać, Doboj, Prijedor i Zenica 20, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude, Mostar, Sanski Most, Srebrenica i Stolac 21, Tuzla i Zvornik 22 i Brčko 23, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta