Kultura     | 15.05.2018. 13:42 |

'Perforacije' Slobodana Tomića u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 15. svibnja (FENA) - U sklopu Međunarodnog dana i Europske noći muzeja, Muzej Širokog Brijega i Franjevačka galerija upriličit će izložbu akademskog grafičara Slobodana Tomića "Perforacije".

Izložba će biti otvorena 18. svibnja, u 19 sati, u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu, a bit će dostupna ra razgledavanje do 20. svibnja.

Ova multidisciplinarna i multimedijalna izložba, naslovljena "Perforacije", eksponira autorovu ideju o probijanju perceptivne opne između dva različita entiteta, analognog i digitalnog, haptičkog i prividnog, vidljivog i nevidljivog.

Tomić je dosljedan u radikalnom asketizmu dok promišlja ontologiju medija pa fotorealističku 3D grafiku pokušava ogoliti do razine primarne računalne grafike, odnosno do matrice piksela, navodi se u priopćenju Franjevačke galerije na Širokom Brijegu.

Stalni likovni postav Franjevačke galerije također će se moći pogledati od 18. do 20. svibnja od 19 sati.

Inače, stalni likovni postav Franjevačke galerije otvoren je 2015. Sadrži 230 radova i pokriva razdoblje od sredine XIX. stoljeća do godine 2015.

Uredio ga je povjesničar umjetnosti i književnik Igor Zidić iz Zagreba, uz suradnju mr. slikarstva Josipa Mijića i fra Vendelina Karačića.

Zastupljena su 203 autora, većinom iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U postavu su i radovi svih profesora i predavača s Akademije likovnih umjetnosti na Široki Brijeg.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta