Ekonomija     | 15.05.2018. 12:54 |

Škrbić s ambasadorom Hasanovim o proglašenju najmenadžera i ličnosti godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Ambasador Republike Azerbejdžan za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Eldar Hasanov danas je u rezidenciji Ambasade u Beogradu primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva sa predsjednikom Panetom Škrbićem na čelu.

Razgovarano je o pripremama za narednu, 38. ceremoniju proglašenja evropskih najmenadžera i ličnosti godine, a koja će biti održana 5. jula u Sarajevu.

Ambasador Hasanov će 5. jula biti učesnik ovogodišnjih ,,Sarajevskih privrednih susreta’’ koje organizuje Direkcija Agencije iz Zenice.

Škrbić je upoznao ambasadora Eldara Hasanova, da je za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu nominovano oko 200 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih dvadeset i pet.

Za nagradu su nominovana i dva izuzetno uspješna predstavnika Azerbejdžana - generalni direktor jedne od najvećih i najuspješnijih azerbejdžanskih kompanija AZVIRT, Aliyev Kamil Ali, te član Parlamenta Republike Azerbejdžan Dževanšir Fejzijev (Javanshir Feyziyev).

Inače, ceremoniji u Sarajevu će prisustvovati oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika iz regiona jugoistične i srednje Evrope, a među kojima su predsjednici šest država i vlada iz regiona koji su već potvrdili dolazak u Sarajevo.

Također, 5. jula u Sarajevu će biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni/biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, a u okviru toga je i tema o najkonkretnijoj daljoj saradnji i investicijama Republike Azerbejdžan u zemljama jugoistočne Evrope, o čemu će kao uvodničar govoriti ambasador Hasanov i biznismen Kamil Aliyev iz Azerbejdžana.

- Pripreme za 38. Evropski izbor najmenadžera u Sarajevu teku odlično i, prema planu, Nezavisni evropski žiri na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje bolja manifestacija nego ikada do sada. Akcent ovogodišnjih ,,Sarajevskih privrednih susreta’’ je – kako unaprijediti saradnju i prijateljstvo među privrednicima, građanima i državama regiona. Najveći doprinos širenju i jačanju saradnje daju upravo menadžeri i privrednici koji se u tome nalaze ispred političara – izjavo je Škrbić, saopćeno je iz Evropske nezavisne agencije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana