Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 13:00 |

Temeljne bošnjačke institucije razmatrale aktuelnu političku situaciju u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Koordinacija četiri temeljne bošnjačke institucije organizirala je predramazansko druženje u Humanitarnoj organizaciji "Merhamet" MDD u Sarajevu.

Predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića, BZK "Preporod" i "Merhameta" razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH, saopćeno je iz "Merhameta".

Član Koordinacije i predstavnik VKBI-ja Haris Silajdžić prenio je utiske o nedavnom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama i informirao članove Koordinacije o razgovorima sa američkim zvaničnicima.

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjački institut - Fondacija Adila Zulfikarpašića, "Preporod" i "Merhamet" su nedavno potpisali sporazum o zajedničkim aktivnostima.

Te četiri institucije su organizatori prvog Bošnjačkog sabora, održanog 28. septembra 1993. godine, a istog datuma prošle godine u sarajevskoj Vijećnici organizirali su akademiju povodom Dana Bošnjaka.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

VKBI nije uključen u najavljeno okupljanje političkih organizacija bošnjačke provenijencije

Javna kuhinja Merhameta Goražde uz dnevne obroke i peciva priprema i iftare

VKBI: Dodik svjesno, namjerno i planski iznosi potpuno izokrenute činjenice i čiste laži

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta