Stranačke aktivnosti     | 15.05.2018. 09:41 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. svibnja - Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković poziva vođu HDZ BiH da svojima prijetnjama i obmanama prestane uvlačiti Hrvate iz BiH u sukob sa EU i SAD.

“Čovićeva objava aktiviranja nekakvoga plana „B“ koji nagovještava tvrdo partnerstvo sa Miloradom Dodikom u projektu blokiranja procesa formiranja državne vlasti bio bi krajnje nepromišljen i opasan politički korak koji bi uvukao Hrvate u vrlo opasan sukob sa EU i SAD, sa nesagledivim posljedicama. Nažalost, u zadnje vrijeme svjedočimo sve češćim i otvorenijim osudama politika u BiH od naših prijatelja iz Europe i Amerike a Hrvate se obilježava kao glavne protagoniste retrogradnih politika u BiH i kao najveće kočničare naprednih euroatlantskih procesa u zemlji. Još prije nekoliko dana je Dragan Čović u Berlinu, sa druga dva člana Predsjedništva BiH, obećao njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će učiniti sve da ne dođe do paralize sustava u BiH nakon parlamentarnih izbora, a već danas šalje poruke da nema smisla više pregovarati o izmjenama Izbornoga zakona čime praktično prijeti, planom „B“, blokadama na svim razinama.

Pozivam sve vladajuće stranke u BiH kao i međunarodnu zajednicu, da shvate da selektivnim rješavanjem pojedinih presuda ili odluka Ustavnoga suda neće dugoročno riješiti probleme zbog kojih je BiH u ovakvom zaostatku, i da pokrenu razgovore oko izmjene Ustava BiH u cilju provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava, bez čije provedbe BiH ne može postati članicom EU.

Donošenjem novog Ustava BiH riješili bi se i mnogi drugi problemi te zaustavila inflacija presuda i odluka Ustavnoga suda BiH.

Selektivnim pristupom i rješavanjem samo pojedinih presuda Ustavnoga suda BiH zapravo zadovoljavamo osobne interese pojedinaca ili stranaka a nikako države i društva u kojem živimo. Ovakvi kozmetički zahvati na državi BiH, na žalost, neće je učiniti ljepšom i privlačnijom te zaustaviti masovna iseljavanja mladi niti će privući domaće niti strane investitore…“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti