Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 07:16 |

Vijeće ministra BiH o nezakonitim migrantima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Vijeće ministara BiH danas će razmatrati informaciju s prijedlogom mjera koje treba da budu hitno preduzete, s fokusom na nezakonite migrante i propusnost granice, prije svega sa istočnim susjedima BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić jučer je nakon sastanka Koordinacionog tijela za pitanje migracija u BiH izjavio da su pripremili akcione i druge planove, koji će biti usvojeni na Vijeću ministara, s preciznim aktivnostima, nosiocima i rokovima za njihovu realizaciju.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Vijeća ministara su i nacrti zakona o elektronskim komunikacijama, o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, te o postupku imenovanja na nivou institucija BiH. 

Treba biti razmatrana i informacija o paketu proširenja čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije, te mišljenje "Proširenje: uključivanje lokalnih i regionalnih nivoa vlasti zapadnog Balkana u EU makroregionalne strategije i inicijative prekogranične i transnacionalne saradnje" koje je pripremio generalni izvjestilac Komiteta regiona EU Franz Schausberger. 

Među 38 tačaka predloženog dnevnog reda je i informacija o perspektivama za BiH za period 2019-2021. godina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo