Stranačke aktivnosti     | 14.05.2018. 16:56 |

Na Kupresu održana Klauzura HDZ 1990

FENA Saopćenje

U petak i subotu, 11. i 12.svibnja na Kupresu je održana Klauzura HDZ-a 1990 na kojoj je sudjelovalo šire rukovodstvo Stranke.

Cilj održavanja Klauzure bio je iznjedriti rješenja za teško stanje u Bosni i Hercegovini: masovno iseljavanje Hrvata iz BiH, negativna selekcija pri upošljavanju, teško socio-ekonomsko stanje, neriješena pitanja braniteljske populacije, te posebno nepovjerenje građana u pravnu državu i vladajuće strukture.

Pogrešna politika vladajućih rezultirala je umjesto 7 hrvatskih odgovora sa sedam velikih upita hrvatskoga naroda i nikad težim stanjem od završetka rata na ovim prostorima što je posebno vidljivo kroz odlaske cijelih obitelji u potrazi za egzistencijom. HDZ 1990 jasno osuđuje demagogiju HDZ-a BiH, negativnu politiku koja je dovela Hrvate u BiH u nikad gori položaj. U svom četverogodišnjem mandatu nisu riješili niti jedno ključno pitanje za Hrvate BiH niti dali ni jedan odgovor od njih sedam: novi federalni ustroj BiH ostao je samo mrtvo slovo na papiru, hrvatski narod nije postao jednakopravan, nije potpisan kandidatski status za Europsku uniju, od gospodarskog rasta i razvoja nije se dogodilo ništa, pravna država ne funkcionira, kriminal i korupcija su u porastu, socijalna nepravda je sve veća, a dostojanstvo i prava branitelja Domovinskog rata ne da nisu zaštićena, nego li braniteljima nije dopušteno ni da prosvjeduju. Jedini odgovor koji su ponudili je potpuni gubitak kredibiliteta kod međunarodnih partnera, konstantno postavljanje ultimatuma i izdaju “njihovih” nacionalnih interesa.

HDZ 1990 od svoga osnutka u proteklih 12 godina nikada se nije ogriješio o hrvatsko biće Bosne i Hercegovine niti vitalne hrvatske nacionalne interese kao što su jednakopravnost Hrvata na cijelom teritoriju BiH uključujući Republiku Srpsku, prometnu povezanost Hrvata unutar BiH, očuvanje digniteta i dostojanstva braniteljske populacije, gospodarski rast i zapošljavanje po sposobnosti, a ne podobnosti, odlučna borba protiv nepotizma korupcije i mita i jačanja pravnih temelja multietničke države Bosni i Hercegovine u kojoj će sva tri naroda, ostali i građani BiH imati ista prava, balansirajući kolektivna i individualna prava. HDZ 1990 će u svojoj predizbornoj i izbornoj kampanji dokazati da je moguć dostojanstven život u Bosni i Hercegovini , da je moguće zaustaviti odljev mozgova i da jedino u mladima leži budućnost ove zemlje.

“HDZ 1990 je uvijek bio uz svoj narod i na izbore ide u koaliciji s hrvatskim narodom i sa svim političkim strankama iz reda hrvatskog naroda koje nisu činile vlast, ogriješili se od narod u posljednje četiri godine “- kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990 na Klauzuri stranke u Kupresu 12. svibnja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti