Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 14.05.2018. 14:52 |

Proljetni sajam obrta i turizma "Tuzla 2018" traje do 20. maja

FENA

TUZLA, 14. maja (FENA) - Na Trgu slobode u Tuzli u toku je Proljetni sajam obrta i turizma "Tuzla 2018.". Mali broj izlagača nudi posjetiocima zdravu hranu, med i proizvode od meda, slatkiše, ali i suvenire, bižuteriju, ukrasne predmete.

Organizatori sajma su Turistička zajednica i Udruženje obrtnika grada Tuzla, a izlagači su uglavnom s područja Tuzlanskog kantona.

Mirsad Kurtović iz Tuzle izložio je bogat asortiman ukrasnih proizvoda, među kojima dominiraju suveniri s motivima Tuzle.

- Dugo se bavim izradom suvenira, a prije godinu sam registrovao firmu „2M art“. U penziji sam i ne živim od ovoga posla, a zadovoljan sam koliko god da prodam - kaže Kurtović u razgovoru za Fenu, ističući da na sajmu posjeta nije prema očekivanjima.

Na štandu Dine Salkića iz Gračanice dominiraju slatkiši: šarene bombone, šećerlame, tahan halva... Ističu da nisu nezadovoljni, ali da je ranije bilo puno bolje, jer je i štandova bilo više.

Proljetni sajam obrta posjetili su i predstavnici općine Irig u Vojvodini, a uskoro će predstavnici Obrtničke komore njima u goste, da razmijene iskustva.

Proljetni sajam obrta i turizma skrominijeg je izdanja nego ranije, i po broju izlagača, a na kraju i posjetom.

Proljetni sajam obrta i turizma "Tuzla 2018" bit će otvoren do 20. maja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'