Bosna i Hercegovina     | 13.05.2018. 16:35 |

NDP želi Čavića za premijera RS-a

FENA Dušica Stanojević

SRBAC, 13. maja (FENA) - Narodni demokratski pokret (NDP) podržat će zajedničke kandidate Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske (RS) Vukotu Govedaricu i za člana Predsjedništva BiH RS-a Mladena Ivanića, a očekuju da će, ukoliko osvoje vlast nakon izbora, njima pripasti funkcija premijera ili predsjednika entitetskog parlamenta.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je danas u Srpcu, nakon sjednice Predsjedništva stranke, rekao da je tekstom koalicionog sporazuma Saveza za promjene jasno definisano kakva će biti uloga svih stranaka poslije oktobarskih izbora.

Kaže i da vjeruje da NDP ima dovoljno kapaciteta da ponudi adekvatno rješenje i za jednu i za drugu poziciju, koja bi toj stranci pripala, ukoliko Savez za promjene bude u prilici da formira vlast.

Zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Јandrić je rekao da će u tom slučaju predložiti da njihovoj stranci pripadne premijerska funkcija.

NDP će, ponovio je, voditi kampanju da Čavić bude kandidat za predsjednika Vlade RS-a.

Prethodno je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potvrdio da će NDP-u pripasti jedna od, kako je dodao, najvažnijih funkcija, ukoliko osvoje vlast u tom bh.entitetu.

- Naš koalicioni partner NDP je veoma ozbiljna politička organizacija koja na čelu ima čovjeka na kojeg ne treba trošiti rečenice kada je riječ o kvalitetu i ozbiljnosti posla koji je obavljao i trenutno obavlja - naveo je Govedarica novinarima u Banjoj Luci.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Talibani imenovali tvrdolinijaše za zapovjednike vojnih ogranaka

Gavrankapetanović: Otvarati Opću bolnicu dalje prema pacijentima

Bošnjaci bez funkcije u rukovodstvu NSRS, SNSD će predložiti svog poslanika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu