Servisne informacije     | 13.05.2018. 14:28 |

Sutra u BiH oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovine u ponedjeljak će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom.

Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, a najviša dnevna između 20 i 26 stepeni.

U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano, a u drugoj polovini dana s umjerenom naoblakom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Danas je sunčanije bilo prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti je u većem dijelu zemlje uslovio kišu, pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac 20, Bihać, Bugojno, Srebrenica i Trebinje 23, Bijeljina, Grude, Sanski Most i Sarajevo 24, Gradačac i Široki Brijeg 25, Banja Luka, Brčko, Doboj, Mostar i Tuzla 26 i Prijedor 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!