Servisne informacije     | 12.05.2018. 13:45 |

Na M-14 Srbljani-B.Krupa obustavljen saobraćaj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Zbog održavanja manifestacije "Rotary kanjon 2018" na magistralnom putu M-14 Srbljani- Bosanska Krupa, danas do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj. U vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. 

U toku je i manifestacija "Trka mira 2018" na relaciji Banja Luka-Krupa na Vrbasu-Donji Vakuf- Bugojno (gdje je dolazak planiran oko 17.30 sati). Vozači na ovoj dionici se mole da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta. 

Zbog održavanja brdske auto-trke Podi-Herceg Novi 2018 danas (12.05) i sutra (13.05) od 09 do 16 sati  obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Zupci. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo