Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 12.05.2018. 11:49 |

U bombaškom napadu u Iraku ubijena četiri pripadnika osiguranja biračkih mjesta

FENA Internet

TIKRIT, 12. maja (FENA) – Četiri pripadnika paramilitarne skupine Hashd Shaabi ubijena su u subotu u bombaškom napadu dok su osiguravali biračka mjesta u centralnoj iračkoj pokrajini Salahudin, rekao je izvor iz policije te pokrajine, pukovnik Mohammed al-Jabouri.

Tri osobe su ranjene u tom napadu, dodao je.

U ovom incidentu, koji se dogodio jutros, bomba je eksplodirala uz cestu u blizini patrole Hashd Shaabija koja je osiguravala puteve koji vode ka biračkim mjestima u mjestu Mes'hag, oko 50 kilometara sjeverno od prijestonice te pokrajine, Tikrita, izjavio je pukovnik al-Jubouri za agenciju Xinhua.

U petak je drugi izvor iz ove pokrajine kazao da je šest bombaša samoubica koji su nosili prsluke s eksplozivom ubijeno kada su pripadnici iračke vojne policije i paramilitarne skupine Hashd Shaabi zajedničkim snagama napali njihovo sklonište u Rufai'atu, oko 80 kilometara jugozapadno od Tikrita.

Ova operacija pokrenuta je nakon izvještaja obavještajnih službi o grupi militanata tzv. Islamske države koja se pripremala za napade na biračka mjesta u nekoliko područja u toj pokrajini tokom izbora u subotu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Puhovski: U srijedu navečer ni približno se neće znati konačni rezultat

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana