Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.05.2018. 15:32 |

Vlada TK - Podrška održavanju košarkaške utakmice BiH - Francuska

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona pružit će podršku održavanju košarkaške utakmice između selekcija Bosne i Hercegovine i Francuske koja se igra u okviru petog kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 29. juna u tuzlanskom Mejdanu.

- Ovo je velika prilika za grad Tuzlu, za TK-a, ali i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Ogroman je značaj posebno s aspekta da Tuzlanski kanton nikada nije bio u prilici da bude domaćin odigravanju utakmice ovog ranga - rekao je premijer TK-a Jakub Suljkanović.

Član UO KSBiH i FIBA-inog borda za takmičenja Mirsad Đonlagić ponovio je da prvi put u historiji košarke u BiH, naša reprezentacija sudjeluje u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, a novi sistem s "prozorima", u čijoj razradi je sudjelovao, omogućava da se, recimo, s velesilama kao što su Rusija i Francuska, sastanemo još u kvalifikakcijama, a ne samo na završnici SP-a.

Premijer Tuzlanskog kantona istaknuo je da Vlada u potpunosti razumije značaj odigravanja jedne tako važne utakmice, te obećao podršku realizaciji tog značajnog projekta, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana