Kultura     | 11.05.2018. 14:52 |

Izložbom fotografija Vanje Lisac otvoren Pop Art Festival (PAF)

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Izložbom "Portreti umjetnika" sarajevske fotografkinje Vanje Lisac na kojima su zabilježeni Saša Lošić, Edo Maajka, Dino Šaran, Dubioza Kolektiv i drugi akteri bh. muzičke i kulturne scene danas je otvoren drugi Pop Art festival (PAF) ispred Hostorijskog muzeja BiH.

Vanja Lisac je rekla da izložba obuhvata 13 fotografija, koje su rađene u tehnici pop arta Andy Warhola, s tim da se ona služila fotošopom.

Specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark koji je otvorio festival, istaknuo je da je od ove godine Pop Art Festival uvršten u program obilježavanja Dana Evrope.

Wigemark je naglasio da se 2018. godina obilježava kao godina kulture i umjetnosti, te da je u Evropskoj uniji to godina kulturnog naslijeđa. Ocijenio je da BiH ima mnogo talentovanih umjetnika u svim oblastima.

PAF će trajati tri dana, od 11. do 13. maja, kada će biti održane i kreativne radionice - radionica glume sa Erminom Bravom, lutkarstva s Mariom Drmaćem, slikarstva i vajarstva s Melihom Tako, te DJ radionica sa predavačima Instituta za muziku, teatar i multimediju.

Pop Art Festival ima za cilj objediniti, prikazati i promovisati različite popularne umjetničke izraze.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izložba fotografija 'Faces' Vanje Lisac u Foto galeriji Jelićeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu