Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 14:20 |

Studenti Pravnog fakulteta posjetili Tužilaštvo BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Grupa studenata druge godine Pravnog fakulteta u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije za demokratske inicijative (ADI) BiH i Transparency International BiH, posjetila je Tužilaštvo BiH.

Studentima su prezentirane informacije u vezi s radom Tužilaštva BiH, rezultatima, historiji i razvoju institucije te detaljima o unutarnjem ustroju i odjelima u Tužilaštvu, kao i drugim bitnim informacijama koje su zanimale posjetitelje.

Tužilaštvo BiH institucija je koja već 15 godina, intenzivno radi na uspostavi i provedbi vladavine prava, u oblasti borbe protiv ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma, korupcije, gospodarskog kriminala, kriminala s međunardnim elementima, te procesuiranju svih drugih kaznenih djela iz nadležnosti te institucije.

Studenti Pravnog fakulteta, su nakon prezentacije, imali prigodu postavljati pitanja koja ih interesiraju, a odnose se na rad Tužilaštva BiH.

Aktivnosti su realizirane u okviru projekta „Jačanje povjerenja javnosti u tužiteljski sistem BiH unapređenje transparentnosti i odgovornosti“ koju provodi VSTV BiH uz potporu vlada Švicarske i Norveške, a kao dio aktivnosti na implementaciji Strategije za postupanje sa osobama koje dolaze u kontakt sa tužiteljstvima u Bosni i Hercegovini, koju realizira VSTV-a BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ima dobru i intenzivnu suradnju s obrazovnim institucijama u BiH, lokalnim zajednicama, kao i s nevladinim sektorom koji se bavi pitanjima iz oblasti vladavine prava, zaštite i jačanja sigurnosti i prava građana u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz tog tužilaštva. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kajganić sa španskom ambasadoricom: Podrška Tužilaštvu BiH u postizanju još boljih rezultata

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu