Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 13:32 |

Završena policijska obuka na temu 'Analiza ponašanja'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH od 7. do 11. maja održana je obuka o temi "Analiza ponašanja“, koju su izveli policijski instruktori iz Republike Turske.

Na obuci je učestvovalo 16 policijskih službenika Direkcije, koji obavljaju poslove osiguranja osoba i objekata i koji su imali priliku završiti obuku koja će im dodatno pomoći u obavljanju svojih redovnih poslova.

Tokom obuke, istruktori turske policije su održali prezentacije i podijelili svoja iskustva pri osiguranju javnih skupova. Poseban aspekt obuke bila je oblast analiza ponašanja, a koja se odnosi na blagovremeno  prepoznavanja učesnika većih skupova koji mogu postati prijetnja po sigurnost. Prezentovane su različite tehnike i taktike koje koristi turska policija prilikom osiguranja skupova.

Danas su polaznicima obuke svečano uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci.

Certifikate su uručili direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

Vilić i Koc su izrazili zadovoljstvo povodom održane obuke, koja predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje.

Istaknuto je da ovakav vid obučavanja policijskih službenika je od izuzetnotnog značaja za službenike iz obje zemlje, posebno s aspekta razmjene iskustava i najboljih praksi. Usaglašeno je da će se ovakav vid saradnje nastaviti, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

Karić primio u posjetu policijskog oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom