Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 13:21 |

EUSR - Počinju kampanje mladih sa 14 bh. fakulteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maj (FENA) - U sklopu projekta E4U pod sloganom “Upalimo svjetlo za mladost BiH”, koji već drugu godinu za redom finansira i provodi Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR), studenti sa 14 javnih fakulteta iz cijele zemlje započeli su s provođenjem kampanja koje će govoriti o izazovima sa kojima se suočavaju njihovi vršnjaci u BiH.

Sedam timova koji su formirani u okviru projekta, predstavit će javnosti svoje stavove o temama koje su sami odabrali kao njima najvažnije, s fokusom na socio-ekonomske reforme i proces EU integracija. Ujedno, svaki od timova bori se i za titulu najbolje studentske kampanje.

Proglašenje pobjedničke kampanje planirano je za sredinu juna, kada će žiri kojeg sačinjavaju eksperti iz oblasti marketinga i komunikacija, donijeti odluku koja je od ponuđenih kampanja najbolja. Pobjednički tim osvaja nagradno putovanje u Brisel i posjetu institucijama EU – saopćeno je iz EUSR.

Timovi i kampanje su: Crveni tim – Studenti Ekonomskog fakulteta Mostar i studenti Ekonomskog fakulteta Džemal Bijedić Mostar sa kampanjom “Promjene su naša stvarnost”; Narandžasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Tuzla i Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bijeljina sa kampanjom ”Ja nisam birao fakultet za biro”; Žuti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Bihać i Akademije umjetnosti Banja Luka sa kampanjom “Navigacija”.

Zeleni tim čine studenti Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Pravnog fakulteta Zenica sa kampanjom “Probudi se pod svojim nebom”; Plavi tim – studenti Ekonomskog fakulteta Pale i Fakulteta političkih nauka Sarajevo sa kampanjom “Praksa je ključ”;   Ljubičasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Zenica i Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo sa kampanjom “(P)ostani” te Rozi tim - studenti Ekonomskog fakulteta Banja Luka i Pravnog fakulteta Tuzla sa kampanjom “ConnectED”.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

U Federaciji BiH broj upisanih studenata manji za 6,1 posto, diplomiranih za 10,6 posto

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'