Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 10:57 |

Susret planinara Kantona Sarajevo sutra na Ozrenu

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Glavna manifestacija obilježavanja Dana planinara Kantona Sarajevo 2018. bit će održana sutra u planinarskom domu "Ozren", a domaćin je Planinarsko društvo "Igman".

Kako je Feni kazala predsjednica Planinarskog društva "Igman" i potpredsjednica Planinarskog saveza KS Suada Filipović, u susretu planinara Kantona Sarajevo očekuje se više od 100 učesnika, odnosno članova svih planinarskih društava koji su udruženi u Planinarski savez Kantona Sarajevo. 

Tokom susreta planinara na lokalitetu Planinarskog doma Ozren (1310 m/nv) bit će organizirano i upoznavanje sa prirodnim i historijskim karakteristikama planine Ozren. Nakon toga, učesnici će zajednički pohoditi vrh Bandijera 1.453 m/nv.

U planinarskom domu bit će organiziran i ručak - planinarski grah, druženje i podjela zahvalnica.

- Pripremimo za sutra zajednički ručak - planinarski grah, kojim ćemo se počastiti nakon što obiđemo i sam vrh Bandijera na Ozrenu, jedan od tri vrha - kazala je Filipović.

Naglasila je da se radi o tradicionalnoj manifestaciji, s obzirom na to da se susret planinara Kantona Sarajevo održava svake godine na lokaciji svake od članica Planinarskog saveza KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Susret planinara KS održan na Kraljevcu, pohod na Djevojačke stijene i Lupoglav

Na planini Ozren obilježan Dan paninara Kantona Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'