Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 18:47 |

Cvijanović: Tužilaštvo, a ne parlament RS treba da se bavi slučajem Dragičević

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 10. maja (FENA) - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da nije trebalo da se u Narodnoj skupštini RS-a danas raspravlja o slučaju smrti 21-godišnjeg banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Ukazala je da se ovim pitanjem treba baviti nadležno tužilaštvo, te da to nije zadatak poslanika.

Cvijanović je navela i da je smišljenja laž tvrdnja pojedinih medija u RS da se ona “zalaže da policija, pa i vodenim topovima, rastjera grupu 'Pravda za Davida', koja svaki dan na banjalučkom Trgu Krajine traži utvrđivanje okolnosti smrti Davida Dragičevića”.

-Ta laž je puštena prije večerašnjeg okupljanja u Banjoj Luci na skupu 'Pravda za Davida', znajući vjerovatno da se stvari u Skupštini ne odvijaju onako kako su to naumili - dodala je Cvijanović u obraćanju parlamentu RS-a.

Cvijanović je rekla da nije prihvatljivo da se neko optužuje da krši slobode, ako kaže da će se sudskim putem braniti od kvalifikacija za koje nema dokaza.

Istakla je da više neće da učestvuje u raspravama o smrti ovog mladića, jer su one nemoralne.

Dodala je i da je policija RS-a već duže meta raznoraznih ataka, počev od tvrdnji o nabavci oružja, paravojnim formacijama, ruskom uticaju i obukama specijalaca..., te da ne prihvata tezu u kojoj se policija “kriminalizuje”.

U parlamentu je u toku skupštinska rasprava o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj – ''Pravda za Davida – Pravda za Sve'', za koju se prijavio veći broj poslanika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'