Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 15:39 |

Podignuta optužnica protiv I. M. zbog izazivanje prometne nesreće

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 10. svibnja (FENA) - Županijsko tužiteljstvo u Livnu podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg I. M. iz Tomislavgrada zbog izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u Šujici.

Prema navodima optužnice, I. M. se tereti da je 27. siječnja 2018. godine oko 20 sati, na magistralnoj cesti M16, Kupres-Livno, u mjestu Šujica, općina Tomislavgrad, postupio suprotno Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini, na način da je teretnim motornim vozilom "Man", na koje je bilo zakačeno priključno vozilo, poduzeo radnju uključivanja u promet na navedenu magistralnu cestu, s parking prostora, polukružnom vožnjom unatrag, a da se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Priključnim vozilom u potpunosti je izašao na desnu kolnički trak gledano iz smjera Kupresa, a u tom trenutku je iz smjera Kupresa, naišlo vozilo marke Golf II, kojim je upravljao I. Ć. iz Šujice.

Golf je prednjim dijelom udario u gume i podvozje priključnog vozila, a u nesreći je I. Ć. zadobio teške tjelesne ozljede uslijed čega je preminuo.

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 21. svibnja 2018. godine zakazao ročište radi izjašnjenja krivnje u kaznenom predmetu protiv optuženog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu