Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 16:23 |

U Bihaću konferencija o informacijskim tehnologijama 'BeIT'

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 10. maja (FENA) - Konferencija o informacijskim tehnologijama (IT), nazvana BeIT otvorena je u Bihaću, a cilj ovog skupa je promocija informacijskih tehnologija.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić naglasio je da je svako okupljanje i razmjena iskustava i znanja za lokalnu zajednicu kao što je Bihać, od izuzetne važnosti, a posebno u oblasti IT-ja, kao privredne grane koja u značajnoj mjeri može poboljšati ekonomsku situaciju.

- Grad Bihać razumije značaj IT sektora, ali moramo raditi na reformi obrazovnog sistema i jačanju smjerova koji su danas deficitarni, a IT stručnjaci su jedni od njih - istaknuo je gradonačelnik Fazlić.

Podsjetio je da se ovaj dio Bosne i Hercegovine suočava s odlaskom mladih, a IT industrija je zasigurno grana koja ima veliku perspektivu, a koja često ne poznaje geografske granice.

Tokom konferencije bit će organiziran okrugli sto o temi razvoja IT sektora u BiH, posebno na području Unsko-sanskog kantona.

Organizatori konferencije su Razvojna Agencija USK-a, Univerzitet u Bihaću i IT kompanije iz Bihaća okupljene u organizaciju Bihać Developers, saopćeno je danas iz Gradske uprave Bihaća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Trenutno stanje IT sektora u BiH - Izazovi u zapošljavanju i prilagođavanje globalnim promjenama

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Dodijeljeni certifikata polaznicima obuke 'Digital marketing specijalist'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana