Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 14:19 |

Lovrinović na konferenciji 'Idejom EU do mira i razvoja'

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović sudjelovat će na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji na temu „Idejom EU do mira i razvoja“, koja će 11. i 12. maja biti održana u Beogradu.

Cilj konferencije, koju organizira Odbor za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, jeste da parlamentarci iz država članica Evropske unije, država zapadnog Balkana i iz Turske i zemalja Istočnog partnerstva, predstavnici Evropskog parlamenta, Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora (NATO), Ruske Federacije, kao i predstavnici izvršne vlasti i civilnog društva iz Republike Srbije i regije razgovaraju o temama koje se tiču evropske sigurnosti.

Najavljeno je da će tokom konferencije biti održani paneli: „Europska sigurnost: odnos NATO-a, EU-a i Ruske Federacije“, „EU kao mirovni projekt“, „Decentralizacija u EU – uloga regije u EU“, „Proširenje EU“ i „Odnos fiskalne i monetarne politike EU“, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta