Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 13:56 |

Općina Srebrenica želi aplicirati za sredstva iz EU fondova

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 10. maja (FENA) - Predstavnica Delegacije Evropske unije za BiH Nataša Malinić boravila je danas u radnj posjeti Općini Srebrenica, gdje je u odvojenim susretima s načelnikom Općine Mladenom Grujičićem i njegovim zamjenikom Nerminom Alivukovićem razgovarala o pripremama za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici, kao i o političkoj situaciji u toj općini.

Razgovarano je i o realizaciji važnih projekata na ovom području, a načelnik Grujičić je predstavio turističke potencijale općine Srebrenica te master plan za kandidaturu za "Evropski grad kulture 2024“.

-Nama je cilj da u narednom periodu apliciramo na projekte Evropske unije i nadamo se da ćemo dobiti podršku - rekao je Grujičić.

Zamjenik načelnika Nermin Alivuković, kao predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici, informirao je predstavnicu EU o toku pripreme za obilježavanje godišnjice.

Bilo je riječi i o ekonomskom osnaživanju Srebrenice, otvaranju pogona te o evropskim fondovima kao finansijskoj podršci realizaciji određenih projekata.

- Koristili smo sredstva za samo dva projekta. To je projekt uređenja korita rijeke Križevice i regionalni stambeni fond u okviru kojeg su izgrađene određene stambene jedinice - rekao je Alivuković, izrazivši nadu da će uskoro biti održan sastanak s predstavnicima resornog entitetskog ministarstva koji mogu pružiti dodatnu pomoć za apliciranje prema određenim projektima Evropske unije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održan prvi sastanak na visokom nivou EU s BiH, nakon početka pregovora o pristupanju

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta