Stranačke aktivnosti     | 10.05.2018. 13:33 |

Saopštenje za javnost Odbora za pitanja mladih DF-a

FENA Saopćenje

Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte oštro osuđuje ponašanje generalnog sekretara ASDA i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH iz Bihaća, Admira Hadžipašića i njegov gnusni čin seksualnog uznemiravanja u stilu seoskih baraba i poziva na sankcije i odgovornost.   

Navedeno posebno ističemo iz razloga što su žene u Bosni i Hercegovini nažalost redovno izložene svim oblicima mobinga i seksualnog uznemiravanja.  Tim gore što javna objava ovog sramnog akta jednog “javnog dužnosnika” dolazi u jeku svjetske kampanje protiv seksualnog uznemiravnja “#metoo”.  Pozivamo nadležno tužilaštvo da istraži objavljeni snimak obzirom da vjerujemo da postoje i elementi krivične odgovornosti odnosno postojanja krivičnog djela u navedenom. 

Pozivamo očiglednog napasnika da odmah ponese ostavku na mjesto generalnog sekretara političke partije koju predstavlja (a koju su nedavno mnogi posebno u Sarajevu dizali u oblake), kao i da odmah, u cilju očuvanja ugleda i digniteta oba doma Parlamenta Federacije BiH, podnese ostavku na delegatsku funkciju u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Također ga pozivamo da se pri tome ne ugleda na zastupnicu SBB-a u Zastupničkom domu, Vesnu Švancer, osuđenu kriminalku i prevarantkinju. 

Seksualno uznemiravnje svake vrste u Bosni i Hercegovini mora stati, a napasnici moraju biti adekvatno kažnjeni. U suprotnom pravna država u Bosni i Hercegovini, će nastaviti postojati samo na papiru i nigdje drugo!" 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!