Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 13:06 |

Lepir: Garantujem da ćemo sve učiniti da se dođe do istine u slučaju Dragičević

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 10. maja (FENA) - Glavni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir izjavio je da garantuje da će sve biti učinjeno da se dođe do istine u slučaju smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čiji otac tvrdi da je ubijen, ali iz policije su te navode odbacili kao neistinite.

-Intenzivno timski radimo na utvrđivanju stvarnih okolnosti kako je ovaj mladić nastadao. Za to treba vremena - rekao je Lepir.

U obraćanju parlamentu RS-a, na posebnoj sjednici na kojoj se obratili i otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, kao i ministar policije Dragan Lukač, Lepir je rekao da garantuje da će sve učiniti da provjere sve učinjeno i da dođu do istine.

Negirao je tvrdnje oca Davida Dragičevića da su njegovom sinu izbijeni zubi.

-Jučer sam poslao dva tužioca da odnesu oba obdukciona nalaza na vještačenje u Zagrebu. Primili su taj materijal i radit će sedam dana. Kada to dobijemo, to nam je onda neposredno utvrđivanje o kakvim povredama se radi - naveo je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Odbacio je optužbe koje okupljeni u grupi “Pravada za Davida” upućuju tužiocu Daliboru Vreći, navodeći da se radi o dobrom tužiocu.

Govorio je i o provjerama koje je tužilaštvo naredilo, da su uvažili zahtjev Davora Dragičevića s kojim se tri puta sastajao, da se pojedini tužioci izuzmu sa slučaja.

U parlamentu je u toku poslanička rasprava o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj - ''Pravda za Davida - Pravda za Sve''.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta