Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 12:49 |

Magazinović: Želimo staviti akcenat u kampanji na direktan kontak s ljudima

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Saša Magazinović je danas, prije sjednice Savjeta za razvoj te stranke, izjavio novinarima da će SDP BiH vrlo brzo startati sa "pobjedničkom kampanjom“ za izbore 2018. godine, koja ima veliki broj elemenata.

- Jedan od njih je i uloga organizacije i članstva SDP-a BiH u toj kampanji. Tema današnje sjednice Savjeta je upravo to - kazao je Magazinović.

Napominjući da živimo u vremenu kada moderne tehnologije preuzimaju primat nad direktnom komunikacijom s biračima, naveo je da se SDP BiH, kao politička stranka s dugom tradicijom političkog djelovanja, ne odupire novim tehnologijama.

- Poznato je da SDP BiH i prednjači u korištenju i društvenih mreža i komunikaciji s biračima na taj način. Međutim, želimo staviti akcenat i u ovoj kampanji na direktan kontak sa ljudima, na rukovanje umjesto 'lajka' - kazao je Magazinović.

Dodao je da će danas, na sjednici Savjeta za razvoj, govoriti o tome i probati dati sugestije i smjernice i Predsjedništvu i Glavnom odboru SDP-a BiH, ali i Izbornom štabu koji zasjeda već neko vrijeme.

Magazinović je, govoreći o aktuelnim dešavanjima u vezi s izbornim zakonodavstvom i predstojećim izborima, ocijenio da Centralna izborna komisija BiH "odavno ne ulijeva povjerenje ni građana ni političkih stranaka“.

- Vrhunac svoje neozbiljnosti su demonstrirali prije dva dana predstavljajući epohalnim rješenjem za poštene izbore to što će ukinuti plavu olovku po zatvaranju biračkih mjesta, odnosno uvesti crvenu. Pa će kao to doprinijeti poštenim izborima – kazao je Magazinović.

Kako je ustvrdio, "to su isti oni ljudi koji ne znaju gdje su im viškovi glasačkih listića, koji zajedno s političkim strankama koje se protive fer i poštenim izborima pokušavaju zaustaviti izmjene zakona koje predviđaju video-nadzor, skeniranje otiska prsta kao dodatnu provjeru identiteta birača i skenere glasačkih listića“.

- Njihov posao je da rade na tome da izbori budu fer i korektni, a ne da se trude da osujete svaki pokušaj da to bude tako. Onda, da bi prikrili taj način ponašanja, izmisle ovu priču o crvenoj i plavoj olovci - kazao je Magazinović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Magazinović: Takmičimo se djelima, a ne riječima

Magazinović: Rezultat očiglednog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo