Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 10:46 |

Borenović: Zar je moguće da se 45 dana ne zna istina o smrti Dragičevića?

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 10.maja (FENA) – Poslanik PDP-a Branislav Borenović apelovao da danas na početku posebne sjednice o stanju sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u - ''Pravda za Davida - Pravda za Sve'', ne bude političkih podjela o toj temi.

On je naglasio da Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, te građani u grupi “Pravda za Davida”, traže samo da im se kaže šta se dogodilo u tom slučaju.

Istina i pravda su, dodao je, njihovi odnosni zahtjevi.

-Otac želi samo istinu i da se isplače nad grobom svoga sina. Zar je moguće da se to ne može dobiti od nadležnih institucija 45 dana? Ni danas ne znamo šta je uzrok smrti, imamo zavjet ćutanja, a jedino želimo da se sazna istina – rekao je Borenović.

Podsjetio da je izgubljeni život ovog 21-godišnjeg mladića pokrenuo lavinu protesta.

-U ovome nema politike – ustvrdio je Borenović ističući da je nevjerovatno da se banjalučko Okružno javno tužilaštvo dosad nije oglasilo u vezi s tim slučajem.

Smatra da se nakon skupštinske rasprave mora vratiti povjerenje u institucije RS-a, koje moraju da rade svoj posao u tom i svim drugim slučajevima.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o stanju sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u - ''Pravda za Davida - Pravda za Sve'', zakazana je na zahtjev poslanika opozicije.

Parlamentu će se obratii i Davor Dragičević, te ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kao i glavni okružni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Želimir Lepir.

Dvadeset devet opozicionih poslanika iniciralo je današnju raspravu, za koju su dostavili i pisani materijal.

-Narodni poslanici, podnosioci zahtjeva za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS-a smatramo da postoji opravdan strah javnosti u RS da je stanje sigurnosti pogoršano nakon niza događaja koje MUP RS nije na vrijeme razjasnio - stoji u tom materijalu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!