Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 15:21 |

Galijašević ozvaničio završetak radova na gimnaziji u Zavidovićima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević prisustvovao je danas svečanosti povodom Dana škole Gimnazije "Rizah Odžečkić" na području općine Zavidovići i ozvaničio završetak radova u okviru projekta "Energijska efikasnost u BiH" za Federaciju BiH.

Galijašević je naglasio da će zamjena stolarije, postavljanje termofasade te zamjena kotlovnice omogućiti poboljšane uvjete rada kako za učenike tako i za nastavnike te škole, kao i da će Vlada ZDK i dalje činiti sve na poboljšanju uvjeta za odvijanje nastavnog procesa u svim školama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Vrijednost radova izvedenih na toj školi iznosi 340.00 KM. Vlada ZDK uložila je oko 1.200.000 KM u školske objekte na području općine Zavidovići.

Svečanosti su prisustvovali federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, ministar finansija ZDK Andrej Kajić, te načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović, koordinator projekta za Federaciju BiH Mustafa Čopelj, direktor Gimnazije "Rizah Odžečkić" Zavidovići Alen Skejić, te direktori škola, roditelji i učenici - saopćila je Press služba ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije