Sport     | 09.05.2018. 08:57 |

NBA - Warriorsi i Rocketsi u finalu zapadne konferencije

FENA Internet

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Košarkaške ekipe Golden State Warriors i Houston Rockets sinoć su izborile plasman u finale playoffa zapadne konferencije NBA lige.

Obje ekipe su u polufinalnim serijama savladale protivnike sa 4:1. Houston je sinoć u petoj utakmici bio bolji od Utah Jazza sa 112:102, dok je Golden State bio bolji od New Orleans Pelicansa sa 113:104.

Branioci naslova iz Oaklanda, Warriorsi, upisali su 15. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu i na taj način izjednačili 27 godina star rekord Chicago Bullsa.

Warriorse su predvodili Stephen Curry s 28 poena, sedam skokova i osam asistencija, Klay Thompson dodao je 23 poena, Kevin Durant 24, a Draymond Green je imao učinak od 19 poena, 14 skokova i devet asistencija.

New Orleans Pelicansima nije bio dovoljan učinak Anthonyja Davisa od 34 poena i 19 asistencija i Jrua Holidaya od 27 poena, deset skokova i 11 asistencija, jer su oni bili jedini raspoloženi igrači u gostujućem timu. 

Houston Rocketsi se moraju zahvaliti Chrisu Paulu, koji im je partijom karijere donio finale zapadne konferencije i poštedio ih još jednog putovanja u Salt Lake City. 

Paul je sinoć pogodio osam trojki iz deset pokušaja, a ostvario je rekord karijere sa 41 poenom, od kojih je u zadnjoj četvrtini postigao čak 20. Osim toga Pual je imao deset asistencija i sedam skokova. 

Utah Jazz je morao privesti utakmicu kraju bez Donovana Mitchella koji je u trećoj četvrtini postigao 22 poena i doveo Utah u vodstvo s 80:75, ali se sedam minuta prije kraja utakmice povrijedio i morao napustiti teren.

Rezultati:
- Zapad, polufinale playoffa:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 113:104
Golden State se s 4:1 u pobjedama uvrstio u finale konferencije.

Houston Rockets - Utah Jazz 112:102
Houston se s 4:1 u pobjedama uvrstio u finale konferencije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom