Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.05.2018. 13:21 |

Anketa - Većina Amerikanaca protiv povlačenja SAD iz ugovora s Iranom

FENA Internet

WASHINGTON, 8. maja (FENA) – Skoro dvije trećine Amerikanaca vjeruje da se Donald Trump ne bi trebao povući iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Čak 63 posto ispitanika u anketi koju je CNN proveo SSRS, smatra da SAD treba ostati pri ugovoru, dok samo 29 posto njih smatra da se SAD trebaju povući.

Američki predsjednik bi danas, kako se očekuje, trebao saopćiti svoju odluku u pogledu sporazuma koji je Iranu ublažio sankcije,  ali i zaustavio program za izradu nuklearnog oružja, javlja CNN. 

Međutim, Trump smatra da je ugovor koji su 2015. godine potpisale svjetske sile loš, jer ne spriječava Iran da pravi balističke projektile i upliće se u sukobe u Siriji i Jemenu.

Trump danas odlučuje o nastavku izuzimanja od sankcija i ukoliko izostane takva odluka i sankcije budu vraćene Iranu, to će značiti kolaps jednog od najvažnijih međunarodnih sporazuma posljednjih godina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Mostar provodi Anketu za involviranje dijaspore u lokalni ekonomski razvoj

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu