Regija     | 07.05.2018. 15:41 |

Slovenska policija proteklog vikenda otkrila 49 ilegalnih migranata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 7. svibnja (FENA) - Slovenska policija je krajem prošlog tjedna na području pograničnih općina Metlika i Črnomelj otkrila 49 stranaca koji su ilegalno prešli hrvatsko-slovensku granicu, objavila je u ponedjeljak policijska uprava iz Novog Mesta.

Radi se o državljanima Pakistana, Alžira, Maroka, Iraka i Libije, a svi su u Sloveniji zatražili međunarodnu zaštitu, nakon čega su smješteni u centar za azilante.

Slovenski mediji ovog proljeća sve češće iznose podatke o povećanom broju ilegalnih migranata koji  preko Hrvatske i Slovenije žele stići u zapadnu i srednju Europu na svoje konačne željene destinacije, te o navodnoj novoj migrantskoj ruti iz sjeverozapadne Bosne, a najčešće se nastoje ilegalno prebaciti koristeći se mjestima gdje je niži vodostaj rijeke Kupe, gdje su prilikom pokušaja prelaska bili zabilježeni i slučajevi utapanja, prenosi Hina. 

Na potrebu bolje koordinacije aktivnosti na sprječavanju ilegalnih migracija i trgovine ljudima uzduž tzv. balkanske rute u nedjelju je u razgovoru s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom prilikom njegova radnog posjeta Ljubljani upozorio i slovenski premijer Miro Cerar.

Osim toga, tema migracija postala je i jednom od točaka u kampanji pred izbore za parlament koji se održavaju 3. lipnja, nakon što su pojedini kandidati stranaka krajnjeg desnog spektra iznosili kasnije demantirane podatke o tome da je na području Velike Kladuše u BiH navodno 50-ak tisuća migranata koji žele ući u Schengenski prostor, te da vlada Mire Cerara za migrante odvaja više nego za one svoje građane koji su socijalno ugroženi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta