Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 15:47 |

Moguća izgradnja trga u Zenici koji bi nosio ime bosansko-iranskog prijateljstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmoud Heidari podsjetio je u razgovoru s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem da je Iran bio jedna od prvih država koja je priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine te da je u najtežim trenucima za narod u BiH pružao svaku vrstu pomoći.   

Tokom sastanka razgovarano je o intenziviranju saradnje u svim oblastima, s posebnim fokusom na saradnju u oblasti privrede.

Predložena je inicijativa o bratimljenju Grada Zenice s nekim od značajnijih gradova u Islamskoj Republici Iran, što bi uveliko olakšalo povezivanje privrednika dviju država.

Također, razmijenjena su mišljenja u pogledu načina razvoja privredno-kulturnih odnosa Grada Zenice i iranskih gradova.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je spremnost za svaki vid saradnje, naglasivši da će Gradska uprava biti na raspolaganju svim potencijalnim investitorima zainteresiranim za ulaganje u Zenicu.

- Razgovarali smo o budućoj saradnji u svim oblastima i privlačenju potencijalnih investitora. Također smo razgovarali o mogućnosti izgradnje trga u Zenici koji bi nosio ime bosansko-iranskog prijateljstva, s arhitektonskim izrazima ovih dviju zemalja - istakao je.

Zajednički je zaključeno da su bilateralni odnosi BiH i Irana veoma dobri i u stalnom usponu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Gradske uprave Zenice. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta