Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 15:18 |

Iz SDS tvrde da je bezbjednost ugrožena, Dodik da nije

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7.maja (FENA) – Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić tvrdi „da su mnogobrojni obračuni, napadi i nerazjašnjeni slučajevi u Banjoj Luci, od kojih je poslednji sinoćnje puškaranje u centru tog grada, znak da je upaljen 'crveni alarm' u najvećem gradu RS kada je u pitanju bezbjednost“.

-Ako posmatramo hronološki, ovo je već šesti incident u Banjoj Luci u poslednjih nekoliko mjeseci. Bombaški napadi i napadi zoljom, puškaranje u strogom centru grada, sumnjiva smrt mladića Davida Dragičevića, uznemirili su građane Banjea Luke, koja je nekad bila miran grad – istakao je Šešić, saopćeno je iz SDS-a.

Još jednom je pozvao sve nadležne institucije „da ne guraju glavu u pijesak pred bezbjednosnim izazovima, već da urade sve na rasvjetljavanju svih događaja u poslednjih nekoliko mjeseci koji su značajno ugrozili bezbjednost građana Banje Luke“.

Prethodno je entitetski predsjednik Milorad Dodik u Zvorniku optužio SDS da, u pokušaju da skrene pažnju na sebe, želi da prikaže RS kao mjesto koje nije sigurno.

- Njihovi aktivisti i njihov ministar bezbjednosti izmislili su priču o paravojsci, koja je RS mnogo koštala na međunarodnom planu – ustvrdio je Dodik i dodao da u SDS-u izmišljaju priče o nelegalnom naoružanju "koje RS opet svrstava u svijetu na neku drugu stranu".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Rumunska vladajuća koalicija na evropskim izborima suprotstavlja se ultranacionalistima

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo