Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 13:19 |

Na Partizanskom spomen groblju u Mostaru obilježavanje Dana Europe

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - Na obnovljenom Partizanskom spomen groblju u Mostaru - nacionalnom spomeniku države Bosne i Hercegovine, u srijedu, 9. svibnja, bit će obilježen Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, s početkom u 13 sati.

Odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Partizansko spomen-obilježje u Mostaru je 2006. godine proglašeno nacionalnim spomenikom, u kojoj je navedeno da je Vlada Federacije BiH dužna osigurati pravne, znanstvene, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzervaciju, prezentaciju i rehabilitaciju nacionalnog spomenika, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Spomenik je podignut poginulim borcima antifašističkog rata, a projekt je uradio arhitekta Bogdan Bogdanović 1959. godine.

U mjesecu studenom prošle godine spomenik su posjetili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić kada su i počeli radovi na obnovi ovog spomenika.

Vlada Federacije BiH je tada preuzela svoje zakonske obaveze s ciljem zaštite i obnove ovog značajnog memorijalnog kompleksa, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Potres jačine 2,8 po Richteru na mostarskom području

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović sastao se u Mostaru s predsjednikom Srbije

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!