Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 09:16 |

Održan štrajk upozorenja u svim srednjim školama HNŽ-a

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - U svim srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jutros je tijekom prvog sata prve smjene održan štrajk upozorenja koji će danas također biti održan i prvog sata druge smjene.

 Sindikati srednjih škola HNŽ-a jednoglasno su donijeli odluku o supanju u štrajk upozorenja, a pored zahtjeva da im se do konca svibnja 2018. godine isplate pravomoćne presude iz 2013., traže i povećanje plaća za 15 posto, da se isplata porodiljnog vrati na 100 posto te da se prekine s praksom primanja radnika do 15. srpnja.

 - Zahtjev sindikata bio je i potpisivanje okvirnog sporazuma o zbrinjavanju tehnološkog viška, ali protekli petak održali smo sastanak sa županijskim ministrom obrazovanja te smo tu približili stavove. Ovih dana očekujemo sastanak sa županijskim premijerom, ministrom financija i ministrom obrazovanja kako bi razgovarali i o ostalim zahtjevima - kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

 - Ukoliko se zahtjevi sindikata ne ispune članstvo će biti primorano koristiti zakonom predviđene radikalnije mjere, uključujući prosvjede te generalni štrajk - kazao je Milić.  

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS nastavlja pripreme za štrajk upozorenja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana