Sport     | 06.05.2018. 14:25 |

Mostar u globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run'

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 6. svibnja (FENA) - Mostar se u nedjelju priključio globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run', koju su u tom gradu organizirali Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor, u suradnji s Red Bullom.

 Utrka je krenula iz kampusa Sveučilišta u Mostaru, a na utrci sudjeluje oko 100 trkača i trkačica iz cijele Hercegovine. 

 Utrku je otvorio proslavljeni nogometaš, a trenutačni trener HŠK Zrinjski iz Mostara Blaž Slišković, koji je kazao kako su Mostarci i Hercegovci ovim događajem još jedanput pokazali svoju humanost. 

 - Rado sam se odazvao pozivu organizatora na ovaj događaj kako bi uveličao ovu humanitarnu akciju. Ovo je veliki događaj kako za Mostar tako i za Hercegovinu, a ovim događajem Mostarci i Hercegovci su još jedanput pokazali da se zaista radi o humanim ljudima - kazao je Slišković.    

 Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, a stopostotna vrijednost iznosa startnine ove humanitarne utrke namijenjena je zakladi 'Wings for Life'.

 Što se tiče same utrke ona nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko.

 Nakon 30 minuta od starta trkača, polazi virtualno vozilo koje se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici 'Wings for Life World Run utrke'.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana