Bosna i Hercegovina     | 06.05.2018. 14:15 |

DF: I dalje ćemo raditi na čišćenju vlastitih redova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Demokratska fronta (DF) saopćila je danas da su u posjedu mailova razmijenjenih između bivše članice DF-a Amre Haračić i predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića te između Haračić i predsjednika Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona Envera Bijedića.

Kako su u saopćenju naveli iz DF-a, Haračić je u julu 2017. godine ponudila svoj mandat poslanice u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta na raspolaganje Kukiću (tadašnjem kadru Stranke demokratske akcije), a u januaru ove godine, kada je bila članica Nadzornog odbora DF-a, Bijedića je informirala da je postupila po njegovim instrukcijama te da će do izbora ona "uraditi svoj dio posla".

Zbog svega toga, u DF-u ocjenjuju neprihvatljivim da kantonalno rukovodstvo SDP-a nameće DF-u odgovornost za ugrožavanje zajedničkog djelovanja na predstojećim izborima, a "istovremeno mjesecima paralelno radi na vrbovanju DF-ovih zastupnika i funkcionera za izvršenje zadataka opstruiranja rada organa DF-a".

Najavili su da ostale materijale koji se tiču ovog pitanja, ali i drugih slučajeva, osoba i situacija neće objavljivati, izrazivši nadu da će "čestiti dio članstva SDP-a prepoznati nivo manipulacije idejom i poštenim dijelom članstva ove organizacije u režiji beskrupuloznih pojedinaca".

- Ovakvo djelovanje neodgovornih pojedinaca i otuđenih centara moći unutar SDP-a itekako ide naruku političkim opcijama koje otvoreno ili prikriveno rade na podjeli zemlje na nominalno etničke, a stvarno interesno-partijske zone - stav je DF-a.

U saopćenju su zaključili da se ovim pitanjima neće dalje baviti, najavivši da će i dalje raditi na jačanju vlastite organizacije i čišćenju vlastitih redova od "manipulatora, egoista i trgovaca mandatima".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana