Servisne informacije     | 05.05.2018. 14:32 |

U BiH sutra oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima, ponegdje i tokom prijepodneva, bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina bit će u većini područja.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima se očekuju intenzivniji pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 16, Livno, Sarajevo 17, Grude, Sokolac 19, Bihać, Trebinje 20, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Široki Brijeg, Srebrenica 21, Sanski Most, Tuzla 22, Brčko, Mostar 23 i Zvornik 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo