Kultura     | 07.05.2018. 19:53 |

U Travniku 9. svibnja otvaranje izložbe 'Adin & Mia Hebib'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 7. svibnja (FENA) - Izložba radova istaknutog bh. umjetnika Adina Hebiba, i njegove kćerke Mije Hebib, bit će otvorena u Travniku 9. svibnja, na Dan pobjede nad fašizmom, a posjetitelji će u slikama i dizajnerskom nakitu, u Zavičajnom muzeju, moći uživati do 23. svibnja.

Direktorica Zavičajnog muzeja Travnik Fatima Maslić kazala je Feni kako je dogovor za postavku izložbe "Adin & Mia Hebib" postignut prije pet mjeseci te da je to idealna prilika da i publici u Travniku budu predstavljena umjetnička ostvarenja jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih i svjetskih umjetnika.

- Željeli smo da Hebibova djela, iz nekoliko ciklusa, publici predstavimo baš na Dan pobjede nad fašizmom, i to u vrijeme rastućih negativnih tendcija u svijetu. Također smo željeli da na njih skrenemo pažnju slikama koje, na neki način slave život, ali u njima postoji i duboka potreba da se iskaže sva patnja i tragedija. Istovremeno, bit će izložen i dizajnerski nakit Mije Hebib, koja radi u New York i imala je brojne izložbe svijetu, pa nam je čast da će njezin rad biti predstavljen i u Travniku - naglasila je Maslić.

Adin Hebib rođen je 1955. godine u Mostaru. U Beogradu je završio likovnu akademiju, a u Parizu specijalizirao ekspresionizam. Za dosadašnji rad dobio je brojne nagrada, a samostalne izložbe priređuje širom svijeta.

Mia Hebib rođena je Sarajevu, Srednju školu primijenjenih umjetnosti završila je u Zagrebu, a diplomirala je 2001. na Savannah College of Art and Design. Nakon toga je u New Yorku otvorila umjetnički atelje "Oblik Atellier". 

Otvaranje izložbe "Adin & Mia Hebib" planirano je za 9. svibnja u 19 sati u Zavičajnom muzeju Travnik.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'